ΜΠΟΥΤΑΡΗ - BOUTARI QUALITY OF LIFE - ΒΑΜΒΑΚΟΥΣΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

Περιγραφή

Οι αμπελουργικές εργασίες στο νησί της Σαντορίνης ξεκινούν πριν από
την έκρηξη του ηφαιστείου γύρω στα 1500 π.Χ. Τα αμπέλια σήμερα είναι
40-60 χρονών. Η μέση στρεμματική απόδοση είναι 2.500-3.500 κιλά/στρέμμα.
Αυτό που εντυπωσιάζει περισσότερο στον αμπελώνα της Σαντορίνης είναι ο
τρόπος καλλιέργειας τους. Τα φυτά ακουμπούν κοντά στο έδαφος και
κλαδεύονται σε μορφή καλαθιού. Τα αμπέλια μεγαλώνουν μέσα στο καλάθι. Με
αυτή την μέθοδο καλλιέργειας που ονομάζεται Κουλούρα, τα αμπέλια
προστατεύονται από την πολύ ζέστη, την ξηρασία και τους ισχυρούς ανέμους
του Αιγαίου. Η Κουλούρα είναι ένας τρόπος καλλιέργειας αμπέλου
μοναδικός στον κόσμο!

H Εμπειρία
Το οινοποιείο Μπουτάρη φέτος
γιορτάζει τον 27ο τρύγο του στην Σαντορίνη και προσφέρει στους
οινόφιλους μία εξαιρετική εισαγωγή στο μοναδικό αμπελώνα και τα κρασιά
της Σαντορίνης. Θα ακολουθήσετε μία διαδρομή από τον Σαντορινιό αμπελώνα
στην υπόγεια κάβα και θα μάθετε όλα όσο πρέπει να γνωρίζετε για τα
κρασιά της Σαντορίνης. Η εμπειρία σας θα κορυφωθεί με μία εκπαιδευτική
γευστική δοκιμή 5 τυπικών κρασιών της Σαντορίνης από την βραβευμένη
συλλογή κρασιών του οινοποιείου.

Τηλέφωνο: 2286081011, 2286081607
Κινητό: 6979000534
Email: [email protected]
Website: https://www.boutariwinerysantorini.gr/
Διεύθυνση: Μεγαλοχώρι, Σαντορίνη, Κυκλάδες